Right click is disabled.
logo

Портрет и Светлина с Яна Пенева

Какво по-хубаво от море… песъчинки и кристален фокус…

Огромни раници с техника на Никон и едно усмихнато момиче, което емоционално разкрива магията на портрета.

Поредният петъчен ден се превърна в приключение благодарение на Никон, чиято годишнина беше тържественият повод за организирането на Уъркошоп „Портрет и Светлина“ със специалното участие на Яна Пенева. Всички бяхме ентусиазирани и с притаен дъх чакахме да чуем нейната история. За Яна светлината е ключът към създаването на силен и въздействащ портрет, затова изчакахме залязването на слънчевите лъчи, причаквайки любимият ми час за снимане. Рядко по нашите географски ширини можеш да срещнеш толкова искрен и неподправен артист, тя застана пред група непознати хора и започна да говори, с нормален звънлив тон, споделяше опит, случки и спомени.

Фотографията е начинът ми да покажа света през моите очи. Всъщност моя свят. Една снимка говори повече от хиляда думи понякога, макар да обичам думите. Красотата и любовта също обичам. С това се занимавам. Я.П.

Когато си купувах първата камера, в магазина обясних, че искам от онези черните апарати. Я.П.

Толкова съм щастлива, че имам късмета да срещам хора, които приемат фотографията с любов. Изполват думи като – щастие, емоция, страст… За мен беше удоволствие да се откъсна от ежедневието си и да бъда точно там, в този ден. Повече за Яна можете да научите от нейният сайт http://snimamte.com/

Имахме възможността да изпробваме различни тела и обективи, предоставени от Никон. Благодарим!!! Показаните кадри са заснети с Nikon D810 в комбинация с 24-70mm f/2.8G. За тези, които знаят за какво говоря – ВЕЛИКОЛЕПНА комбинация.

 

      

И не на последно място, специални благодарности към още един млад артист НиколетаПеткова https://www.facebook.com/nikelenaART/?fref=ts

Благодаря ти за уловените моменти.